بر اساس روایت معتبر، حرز امام جواد (علیه السلام) به دستور خود ایشان، حتما باید بر روی «پوست آهو» کتابت شود. به همین دلیل «مجموعه رضوی» برای تولید حرزهای کاملا مطابق با دستورالعمل روایات، اقدام به شناسایی افرادی معتمد کرده است تا بتواند پوست های اصل و مرغوب آهو را تهیه نماید.
برای به دست آوردن کاملترین و قابل استنادترین روایتها در مورد حرز امام جواد (ع)، باید به منابع اصلی آنها یعنی کتبِ رواییِ خطیِ موجود در معتبرترین کتابخانهها مراجعه کرد.
در همین راستا، تیم تحقیقاتی «مجموعه رضوی» با مراجعه به محتوای نُسخ خطیِ موجود در کتابخانههای تخصصی و معتبر، و پس از بررسی و تحقیقات کافی….
خواص حرز امام جواد (ع) بسیار زیاد است، سید بن طاووس در کتاب شریف مهج الدعوات روایتی را نقل میکند که امام جواد می فرمایند:خود را به این دعا ( حرز کبیر امام جواد) حرز کن که اگر لشکرهای روم و ترک را ملاقات کنی و همگی به همراه جمیع اهل زمین علیه تو قیام کنند.از ایشان به تو بدی نرسد و از همه آن ها ایمن باشی.یکی از معتبرترین حرزهایی که از اهل بیت به ما سفارش شده است حرز کبیر امام جواد می باشد.که خواص بسیار زیادی دارد که طبق دستور امام جواد باید بر روی پوست آهو نگارش شود و دور آن با نقره…….
روایت حرز بدین صورت است که امام جواد با دختر خلیفه ازدواج کرده بود که البته زن خوبی نبود و امام جواد را اذیت میکرد.روزی ام عیسی خیلی ناراحت می شود و نزد مامون میرود و به پدرش میگوید که امام جواد ازدواج کرده است.مامون ناراحت شده و با شمشیر به خانه امام جواد میرود و شروع به شمشیر زدن میکند.ام عیسی بنا به گریه می گذارد و اظهار ندامت میکند و به او میگوید تو فرزند رسول خدا را کشتی و ناراحت می شود و می گویند که ننگ ابدی را برای خاندان خود خریدیم.دستور میدهند که دنبال تشییع جنازه باشید خادمی میآید و میگوید من از نزد امام جواد میآیم اینها تعجب کرده و میبینند که امام جواد سالم است……
معنای حرز، به کسر حاء و سکون راء(جمع آن اَحراز)در لغت یعنی جای مطمئن است.به عبارت دیگر به جای می گویند که چنان محصور و محکم باشد که اگر کسی بدان وارد شوداز گزند ها و خطر ها مصون بماند.حرز به این مفهوم، به معنای محلّ امن و مطمئن جهت حفظ مال از دستبرد دیگران است.از این رو، هنگامی که چیزی را در جای مطمئنی می گذارند و بدین وسیله آن را از دستبرد دیگران محفوظ می دارند،می گویند آن را احراز کرده اند.
سند روایت به طور کامل و مستند ذکر شده است مرحوم سید بن طاووس، سند خود تا شيخ صدوق هم بیان نموده است . از جمله محسنات این سند نقل شيوه تحمل حدیث در این روایت است.نکته قابل ذکر این که در همه موارد، از الفاظ ((حدثنا،حدثنی؛اخبرنی)) استفاده شده است این الفاظ حکایت از سماع که معتبرترین طريق تحمل حديث است، دارد.درباره سبب ورود این حرز، از جانب مرحوم علی بن عیسی اربلی از عالمان قرن هفتم اشکالی مطرح شده که علامه مجلسی آن را پاسخ داده اند. اکنون این اشکال و پاسخ آورده می شود….